Taal

Taal

Kinderen worden naar ons doorverwezen als er problemen zijn met hun taalontwikkeling. Dit gebeurt op steeds jongere leeftijd en dat is positief, want de gevoelige periode voor het leren van taal ligt namelijk tussen 0 en zes jaar.

Er is mogelijk sprake van een vertraagde taalontwikkeling wanneer een kind op taalgebied achterblijft ten opzichte van leeftijdsgenootjes.

Onze praktijk is gespecialiseerd in het behandelen van (zeer jonge) kinderen met:

  • communicatieproblemen;
  • achterblijvende taalontwikkeling;
  • taalontwikkelingsstoornissen (TOS);
  • taalproblemen als gevolg van meertaligheid.

Aangezien een taalprobleem een gevolg kan zijn van een onderliggende oorzaak werkt de praktijk nauw samen met andere disciplines zoals onder anderen fysiotherapeuten, ergotherapeuten, kinderartsen, KNO-artsen en revalidatieartsen.

Wanneer er twijfel is over de taalontwikkeling bij uw kind bel dan gerust voor een afspraak. Tijdens de eerste afspraak maken wij kennis met uw kind en middels een gesprek met u als ouder(s)/verzorger(s) krijgen wij uw kind volledig in beeld.


Tijdens de eerste behandeling wordt beoordeeld welk onderzoeksinstrument het meest passend is voor uw kind. Dit is onder andere afhankelijk van leeftijd en ontwikkelingsniveau.

Bij ons staat uw kind centraal. Wij zorgen dan ook voor een veilige omgeving waarin uw kind plezier in communiceren krijgt of blijft houden.

Voor uitgebreide informatie over behandelgebieden binnen de taal kunt terecht op de volgende websites: